Ettei Järvi-Suomesta tulisi kylpypalju-Suomea?

Petri Pussinen (hs 12.02) kritisoi Antti Kivimaan mielipidettä jossa hän puolustaa turvetuotantoa ja minä edelleen Mauri Pekkarista joka puolustaa turpeen käyttöä kotimaisena energiana(hs 13.02.) ja monet vaativat, ei turpeen noston loettamista, vaan suljetus vedenkierron vaatimista turpeen tuotantoalueille.Poliittinen ja populistinen nokittelu turpeella loppuisi jos suljettu vedenkierto vaadittaisiin ja sitä valvottaisiin.

Tuhannet kesämökkiläiset ja rantajen omistajat voisivat huokaista helpotuksesta jos näin meneteltäisiin.Minunkin pelkoni rantasaunan vaihtamisesta kylpypaljuun ja verkkojen jatkuvasta pesemisestä loppuisivat samalla kertaa. Turpeen noston haitat järviluonnolle ovat todellisia.

Kun lukee turvelobbareiden kirjoituksia tulee todella surulliselle mielelle. Energiaomavaraisuuden nimissä ei saisi ”raiskata mikä on rakkahintain”. Hallituksen (myös tulevien) on sitouduttava siihen ettei uusiutuvan energian nimissä tuhota maamme ainutkertaista järviluontoa. Asian hoitaminen sovinnollisesti on mahdollista.Suljetun vedenkierron rahoitus lienee hoidettavissa?

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s