Sammuvatko Lapin leiritulet?

Lauantain lehdessä (hs. 25.1) oli kaksi kirjoitusta joissa sivuttiin samaa asiaa.Julkisen sektorin jatkuvaa paisumista , kun tulot eivät riitä menoihin. Aikoinaan  leiritulille jäi muutama ihminen pitämään tulta ja muu porukka lähti saalista ajamaan. Nykyäään leiritulilla istuu pääosa porukasta ja vain muutama on saalista jahtaamassa, tulopuolta kartuttamassa.

Jaakko Ihamuotila kirjoittaa mielipidepalstalla paisuvasta hallinnosta, jolla on taipumus paisuttaa itseään. Jaakkko Lyytinen tarkoittanee leirinuotioita, edustustiloja, joissa niitä tarinoitakin kerrotaan. Jokaisella kunnantalolla ja valtion virastossa istuu porukkaa jonka pitäisi olla metsällä eli jalkautuneena kentälle, asiakkaiden luokse.

Palkataan tämä meidän puolueen nuori kyky, päätetään. Kunta saa hänen verotulonsa ja valtionapuna saamme loput. Hän on idearikas tarinankertoja ja kohta on hänelle palkattava apulainen samalla tavalla kuin hänen  pomonsakin palkattiin.

Sunnuntai-aamuna (26.1.) monella taisi mennä kahvi väärään kurkkuun.Saavutettuna etuna pidetyt Lapion kokous- ja seminaarimatkat taitavat jäädä historiaan. Lapissa palaa vieläkin monet leiritulet ja niiden ääressä istuvat saavutettuja etuja nauttimassa monen kunnan miehet ja naiset. Monella yrityksellä siellä lämpiää parhaillaankin sauna odottamassa hiihtolenkiltä palaavia seminaarilaisia.

Tarvitsemme asennemuutoksen tarpeettomien leiritulien sammuttamiseksi, hintoihin valuvien Lapin lisien lopettamiseksi ja jonkinsorttisen haukansilmän vahtimaan valtion ja kuntien hallinnon ja kulujen paisumisen lopettamiseksi.Monesta edustustilojen saunamajurista on tullut tämän päivän johtaja tai eturivin poliittinen virkamies, on kenties kerennyt jo palkata oman saunamajurin.

Eihän näissä kolmessa jutussa ole sen vähemmästä kysymys kuin julkisen sektorin jatkuvan kasvun lopettamisesta. Mutta kuka näissä edustustiloissa jatkossa saunoo ja ryyppää. Ehkä venäläiset? Sikäläisillä herroilla on aikaa ja rahaa!

 

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s