Hyvin haukuttu,

arvelin Timon sanoneen kun taputteli Perus-Penan hartioita ja kätteli ohi mennessään kyselytunnin lopussa ennen  kuin televisiokamera siirtyi muualle. Ajokoirakokeissa koiran isäntä antaa koirakokeen tuomarille kuulon herkistämiseksi pullon kirkasta mutta kyllä konjakki  kuuloa varmimmin parantaa.

Saiko uskon soturiprofessori Heikki haukkumisen palkaksi mitään muuta kuin toiveita palkkiovirasta kun sen aika koittaa.

Suomen sodan aikoina kun miehiä ja hevosia pakko-otettiin Ruotsi-Suomen armeijaan sanoi eräs isäntä kun renki-Pekkaa oltiin viemässä sotaan: Tapetaan se Pekka täällä kotona. Jää ainakin hevonen kotiin, töihin.

”Suomi on Euroopan Rautavaara”, sanoi maanviljelysneuvos Tatu Nissinen  avatessaan 80-vuotta sitten sinä kesänä Kuopion maatalousnäyttelyä. Elimme silloinkin henkisen köyhyyden aikoja joita haukuttu filosofi Pekka Himanen kertoi nykyisinkin elettävän  esitellessään ”kestävän kasvun mallia”-kirjaansa.

Voi meitä Peltosalmen poikia, sanon, aika lailla myötähäpeän puna poskillani kun ajattelen niitä torstaisia haukkujaisia.

 

 

 

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s