Vapaussodan perintöä.

Valtiotieteiden tohtori Miika Siironen väitteli lauantaina 28 toukokuuta viime vuonna Helsingin Yliopistossa aiheesta: Vapaussodan perintö. Valkoisuus paikallisyhteisössä-sisältö, ylläpitäjät ja rapautuminen 1918 – 1933.

Vaikka tutkimuksen ajoittuminen päättyy syntymävuoteeni sisältää 275 sivun tutkimukseen paljon sellaista tietoa mitä minä vapaussoturin poikana sain vasta nyt tietää ja tutkimuksesta luin mitkä asiat olivat aiheuttaneet kipua isä-suhteessa ja myöhemmion suhteessa kyläyhteisöön etenkin viimeisten sotien jälkeen jolloin korpikommunismi eli kukoistuskauttaan Iisalmen seudulla. Neljäsosa Iisalmen ympäristökuntien valtuustoissa oli noina aikoina SKDL:n valtuutettuja.

Kyllä sitä kuuli olevansa lahtarin poika Nerohvirrallakin niinä vuosina.Sotakamreeri Aki Leinosen ”filistelialaiset” ja virsi jossa veisattiin vanhasta vainoojasta saivat muitakin kuin raamatullisia merkityksiä.

Ajat ovat muuttuneet mutta sanonta: Joka ei tunne vanhaa, ei ymmärrä uutta pitää paikkansa juuri nytkin. Siirosen tutkimukseen kannattaa tutustua!

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s