Liigaan vai eläkkeelle?

Mestis-seurojen pelaajista suurin osa haaveilee liigaan pääsystä, kertovat aamun uutiset. Kolmanneksella ei ole muuta työtä kuin pelaaminen melko pienillä pelaajapalkkioilla. Opiskelu ei kiinnosta koska liigassa ei ole aikaa opiskella ja liigan palkkioilla pärjää ilman muuta ammattia. Pelaamaan pääseminen ulkomaille on lottovoitto miljoonamieheksi.

Minne joutuvat ne nuoret joille ei liigapaikka aukea. Niitä on suurin osa mestiksen pelaajista. Tarkoitan niitä satoja nuoria jotka ovat jättäneet opiskelun sikseen ja tähdänneet vain pelaaja-uralle. Jotka sitten hankkiutuvat eläkkeelle kun epäonnistuminen ahdistaa ja masentaa. Niitä nuoria alkaa löytyä myös muidenkin lajien piiristä.

Heidät löytää useimmin peliareenoiden ns. sikakatsomoista kaljahumalassa mölyämästä. Näitä syrjäytyneitä nuoria etsivät nyt nuorisotakuun etsintäryhmät ja muut huolestuneet kansalaiset aina presidenttiä myöten. On pikaisesti tehtävä jotain näiden nuorten pelastamiseksi!

Osa näistä nuorista on alkoholin, huumeitten, nuuskan ja  kovaksi käyneen pelin vammauttamia. Päähän kohdistuneet vammat eivät useinkaan näy päällepäin. Vain pyörätuoliiin taklatut pelaajat tunnistetaan.

Julkisuuteen annettujen tilitietojen valossa Jääkiekkoliitto suorastaan kylpee rahoissaan ja me veronmaksajat annamme sinne lisää valtion ja veikkauksen kautta. Jääkiekkoliiton on käytettävä varallisuuttaan lajin ”vammauttamien” nuorten auttamiseen.

Voitaisiinko niille aikuisille jotka ovat vastuusssa em. asioista tehdä jotakin?

 

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s