Moraalikato tunkee Suomeenkin?

Naapuriin muutti etelä-eurooppalainen pariskunta, kertoi (perus) suomalainen Väinö. Ensi töikseen mies tuli käymään meillä ja sanoi että minun pitäisi käydä kehumassa häntä pankin johtajalle, miten luotettava ja rikas mies hän on. Olet kuulemma pankin johtokunnassa, sen hän jo tuntui tietävän. Enhän minä tunne sinua enkä miten hyvä mies olet, Väinö intti. Tässä sinulle muutama satanen jos se vähän virkistäisi muistiasi, pisti rahat kouraani ja lähti nopeasti.Yritin huudella perään että tämähän haisee korruptiolta.

Vaimo toi leipomiaan etelän lämpimäisiä ja muistutti miehen pyynnöstä käydä pankissa suosittelemassa sillä tarvitsemme lainaa aivan pikaisesti. Mies sai pankista ison lainan. Minun piti ruveta vielä takaajaksi, pankinjohtaja vaati, kun olin miestä kehunut luotettavaksi ja varakkaaksi. Riskiähän ei ole kun on kysymys niin hyvästä miehestä. Panin merkille että pankinjohtaja hymyili hieman näin sanoessaan. Onhan meillä kiinteitä, kehui tummatukkainen naapuri, ei varmaan tarkoittanut vaimoaan eikä isoa tytärtään, vaan etelään jääneitä maita ja mantuja, luulen.

Eikä aikaakaan kun naapuri tuli ja tarjosi turvapalveluja, saat halvalla, sata euroa kuussa näin alkuun, varsinkin kun rupesit takaajaksikin. Eivät tule kutsumattomat vieraat, varasta tavaroitasi, eikä riko paikkojasi, eikä kiusaa lapsiasi. En tohtinut kieltäytyä, valitteli jo Väinö. Eikä viitannut mafiapelkoihinsa?

Voi meitä urpilaisia ja kataisia. Ja meitä poloisia peltosalmen poikia!

 

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s