Hyvä (klubi) veli kulttuuri on vanhaa perua

Jokaisessa kaupungissa ja kunnassa on monia klubeja. On Vapaamuurarit, Rotaryt, Lions-klubeja jotka kokoontuvat muutaman kerran kuukaudessa, jotkut jopa kerran viikossa. Kaikissa näissä syntyy ja vaalitaan hyvä veli verkostoja. Tätä hyvä veli kulttuuria harjoitellaan Nuorkauppakamareissa ja Round-Table-klubeissa joista sitten siirrytään 40-täytettyään isoimpiin ympyröihin.

Naisiakin on alettu  kutsua em. klubeihin. Naisilla  on omat Zonta- ja Soroptimisti-klubit jotka eivät vielä ottane miehiä mukaan toimintaansa. Martat ovat sentään avanneet ovensa miehille, verkostoja sielläkin luodaan.

Edellä mainituista hyvä veli verkostoista puuttuvat salaisimmat, yhden asian klubit, ja pienemmät klubit ja kerhot. Liikemiehillä on omia kerhotiloja, jossain päin on metsästys- ja kalastuskerhoja. Eikä näissä kaikissa yhteisöissä puhuta edes bisneksistä eikä siellä jaeta mitään etuisuuksia, saavutettuna etuna pidetään että saa vertaisseurassa nostella vaikka marskinryyppyjä kuten eräällä kuuluisalla klubilla. ”Kaveria ei jätetä” on kuitenkin sitä suomalaista hyvä veli aatetta ”parhaimmillaan”.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s