Ylisuuret pelaajapalkkiot maailmalaajuinen ongelma

Syömävelka puhuttaa maailman talousuutisia. Kiinaa ehkä lukuunottamatta siis kaikkialla syödään enemmän kuin tienataan.Vajetta rahoitetaan painamalla lisää seteleitä jotka jaetaan velkoina jo ennestään ylivelkaisille valtioille, pankeille ja yrityksille. Kreikan ongelmat ovat jo koko maailman ongelmia.

Vaikeampi on ymmärtää että ylisuurien pelaajapalkkioiden velkaannuttamat urheiluseurat jatkavat kuin mitään ongelmaa ei olisi. Velkaongelmaa ei olisi jos seurojen maksamattomia pelaajapalkkioita ei maksettaisi palkkaturvasta eli veronmaksajien pussista. Ongelma näkyy siellä täällä seurojen konkursseina ja pelaajien ja pelaajien lakkoiluina mutta kukaan ei joudu vastuuteen.

Muistan entisenä seurajohtajana ajan jolloin seurojen tappiot maksatettiin seurajohtajilla takausten kautta jopa monen seurajohtajan henkilökohtaisena konkurssina. Henkilökohtaisten murhenäytelmien siivittämänä ruvettiin maksamattomat pelaajapalkkiot maksamaan palkkaturvasta eli veronmaksajien rahoista.

Se on johtanut Suomessakin seurojen kasvavaan velkaantumiseen. Maailmalla tämä näkyy esimerkiksi Pohjois-Amerikassa koripallo- ja jääkiekkoseurojen pelaajapalkkioiden hillittömänä kasvuna. Samaa kurimusta kertovat Euroopan jalkapalloseurojen velkaantuminen. Venäjän tuleminen jääkiekon supermaaksi heijastelevat sielläkin maksetut pelaaja- ja valmentajapalkkiot pienenpien jääkiekkomaiden kuten Suomen tilanteeseen.

Nyt siiis kansalle tarjottavat  ”sirkushuvit”, velalla rahoitettavat urheilupitoiset viihdepalvelut, ovat mukana viemässä kohti finassikriisiä, mikä on jo totta monessa kansantaloudessa. Ylisuuret pelaajapalkkiot ja seurojen konkurssit ovat vain rikkana rokassa tässä maailmanlaajuisessa huijauksessa. Pinnan alla sopupelit, doping, geenimanipulointi ja muu ns. urheilulääketiede ovat vasta tulossa näille harmaille markkinoille.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s