Päättäjät säkääntyvät

Hevosten kanssa työskennelleet tietävät että hevonen todetessaan kuorman liian suureksi ja hevosmiehen kyvyttömäksi pienentämään kuormaa, hevonen säkääntyy eli käy aisan päälle makaamaan ja yrittää ratkaista ongelman katkaisemalla aisan tai muuten tuhoamalla etenemisen. Moni hevosmies yrittää ratkaista ongelman huutamalla ja lyömällä hevosta. Tilanne vain huononee.

Ihminen, ihmiskunta, on nyt vähän samassa tilanteessa.Päättäjät, politiikot ovat kohdanneet ylivoimaisia esteitä. Euroopan velkakriisi, ilmastokatastrofi, terveydenhuollon tilanne ja väestön ikääntymisen ja nuorisotyöttömyyden ongelmat, ovat käyneet monelle päättäjälle ja politiikolle ylivoimaiseksi. Monet säkääntyvät. Käyvät ikään kuin hevonen aisan päälle makaamaan, toiset käyttäytyvät  kuten hermonsa menettäneet hevosmiehet, huutavat ja riehuvat, kuten välikysymyskeskustelussa näimme. Toiset huusivat, eninosa istui tylsistyneen näköisenä tuolissaan, heikkohermoisimpien tuolit paistoivat tyhjinä.

Nyt tarvittaisiin ns. valtiomiestaitoja. Onko niitä edes presidenttiehdokkailla? Lyömällä ja huutamalla ei päästä eteenpäin. Ratkaisiko uudet vaalit, uudet hevosmiehet -naiset?

Vai pitäisikö ottaa tuumaustauko. Lähdekin jos sitä koko ajan sorkitaan se sekoittuu vain pahemmin. Jos lähteen annetaan olla kotvan aikaa rauhassa vesi kirkastuu ja sitä voidaan jälleen juoda.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s