Kylätappelujen perinne elää ja voi hyvin.

Missä ja miten, kysytte? Tappelut elävät ja voivat hyvin jääkiekon ympärillä. Seurauksia kuvataan ahkerasti. Pelipäivien jälkeen mediassa nähdään paareilla kentältä pois kannettavia pelaajia verisin kasvoin. Vähemmän nähdään jäähallien katsomoissa ja ulkopuolella tapahtuvia fanitappeluita. Nuuskamällit huulessa kaukaloissa ja oluthuurut otsaluun alla katsomoissa lisäävät agressiivisuutta, sanovat asiantuntijat.

Kylätappelun luonnetta kuvaa ottelujen ennakko-ja jälkimarkkinointi ja niiden uutisointi. Helsingissä jokaiset liigaseurojen keskeiset ottelut ovat ”kiihkeitä”, miten käy Mikaelin ja Jarkon, kysellään ennakkoon. Yleensä käy ”hyvin”. Vain joku pelaaja viedään kentältä paareilla ensiapuun. Ja sairastuvissa olevien pelaajien määrä kasvaa,

Eri puolilla maata tapahtuu samanlaisia ”kylätappeluita”. Länsirannikon Porin ja Rauman otteluita mainostetaan ”tappeluina”. Kuopion ja Jyväskylän, Mikkelin ja Savonlinnan väliset ottelut ovat aina ”kuumia”. Siinä vain muutama esimerkki.

Eikä tappelut rajoitu liiga- ja divaritasolle. Alemmilla sarjatasoilla ja eritoten junioriotteluissa nähdään ”mitä isot edellä” mentaliteettia, kaukalon laidoilla huutelevat vanhemmat nyrkit pystyssä. Näiden kylätappeluiden vahingot lankeavat katsojien ja loppupeleissä veronmaksajien maksettavaksi. Vakuutusmaksut nousevat,  yhteiskunnan terveydenhoitoa rasitetaan tarpeettomasti.

Vähemmälle huomiolle jää se ihmimillinen kärsimys jonka kohteeksi joutuu pitkäksi aikaa vammautunut nuori ihminen. Joka vuosi putoaa loppuiäkseen pyörätuoliin muutama pelaaja.

Miten kauan yhteiskunta voi tätä menoa katsella sivusta, maksaa ja voitotella: miten tässä taas näin kävi. Ei tämä hunajata huutamalla korjaannu.

 

 

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s