Koljonvirralla 2011

Kenraalien on esitettävä, politiikkojen ratkaistava, miten tätä maata aiotaan puolustaa.

Puolustusmäärärahat vähenevät, kalusto vanhenee, ikäluokat pienenevät, siinä lähivuosien realiteetit. Ongelmaan oleellisesti liittyvä asia on nato-jäsenyys. Tämä asia on jumittunut lapselliselle juupas-eipäs tasolle. Sillä on kuitenkin vaikutusta kaikkiin edellä mainittuihin realiteetteihin.

Sotilailta on vaaadittava kaksi tai useimpia vaihtoehtoja miten maan puolustaminen ratkaistaan lähivuosikymmeninä. Tämä on normaali käytäntö yritysmaailmassa. Päättäjien eli politiikkojen on valittava näistä ehdotuksista paras. Monasti hyvä on parhaan parempi vaihtoehto.

Kun puolustusministeri Wallin ja puolustusvoimain komentaja Puheloinen kertoivat hiljattain mitä puolustusvoimain säästövaatimukset vaikuttaisivat maamme puolustuskykyyn, repäisivät monet vaatteensa. Kapiaiset ja politiikot kävivät omilla nimillään ja nimettöminä keskusteluun, jossa tuomittiin moiset tuumat.

Maavoimien esikunnan prikaatikenraali kertoi että kaikki kalusto vanhenee käsiin. Väestökehitys kertoo että ikäluokat pienenevät. Varusmiespalveluksen keskeyttäneiden määrä on sentään pysynyt entisen kokoisena. Kielteinen Nato-kanta on kirjattu nykyiseen hallitusohjelmaan. Että se siitä, unohdetaan ”nato-haihattelu” vuosikymmeniksi.

Tehdään sorbakset! Otetaan lisää velkaa ja ostetaan isolla rahalla uusia panssareita. Niinhän tekevät kreikkalaiset, ostavat niitä vain meidän rahoillamme.

Käymme edelleen Suomen sotaa ja kenraali S tai (P ) jonkin  virran rannalla huutaa:”älä yli päästä perhanaa” Keitä kentsu tarkoittaa, siitä ei ota selvää erkkikään.

Viisaita miehiä ei näy puuttuvan. Ammatikseen he kertovat ”entinen puolustusvoimain komentaja” Lehti mistä heidän viisauksiaan voi lukea on mm. Kanava.

 

 

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s