Eivät kaikki puheet ole vihapuheita.

Kuunnellessani kesämökkikuntani ihmisten puheita paikallisen huoltoaseman pyöreässä pöydässä, tunnistin monessa puheessa kritiikkiä maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan.

En kuitenkaan tunnistanut mielipiteitä vihapuheiksi, ennemmin tietämättömyydeksi siitä, mitä maahanmuuttopolitiikalla tarkoitetaan, millaisia ihmisiä maahanmuuttajat oikeastaan ovat.Työperäinen maahanmuutto ja pakolaisten asuttaminen sekoitettiin iloisesti keskustelussa.

Kerroin opettaneeni pojanpoikaamme ja tyttärenpoikaamme raivaussahan käyttöön, ja kehuin, että pojat oppivat sahan käyttöön ja kertoivat pitävänsä hommasta, kun tämä on ihan oikeaa työtä. Työn jälki näkyi heti. Meidän tapauksessa ranta-alueen raivaus avasi näkymän järvelle. Silloin muuan keskustelija heitti hakkaraishuulen että kutsu niitä somaleita oppiisi, niitähän siellä sinun asuinpaikkakunnallasi riittänee.

Ei siitä huulesta siinnyt mitään vihapuheväittelyä, vaan moni sanoi, että lienee niille tarjolla muitakin töitä, joita meikäläiset eivät mielellään halua tehdä. Yleisin kommentti oli, että pitäisi keskittyä Suomen kielen opiskelun lisäämiseen ja siihen kannnustamiseen.

”Yksi kieli, yksi mieli”, joku keskustelija siteerasi suomen kielen isää, Mikael Agricolaa.

 

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Eivät kaikki puheet ole vihapuheita.

  1. martti taskinen sanoo:

    Jep Jouko, on enemmännii muotiasija nää vihapuhheet, mitteehän ne oli silloin siirtolaisille 1944 ja 1939? hölmö titämätön päästää anina sammakoita onpa kysseessä karjalainen tai sommaali
    m

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s