Hajautettu energiantuotanto!

Järvien rannoille vuosien saatossa kertynyt biomassapatja voi olla puolesta metristä jopa metrien paksuinen.Tämän biomassan kuskaaminen pitkien matkojen päähän isoihin polttolaitoksiin voi tehdä sen kannattamattomaksi mutta jos maatilan biokaasureaktoriin ei ole kuin muutaman kilometrin kuljetusmatka siitä voi tulla hajautetun energiatuotannon tärkeä lähde ja samalla kun järvi puhdistuu sen kuntoa heikentävästä biomassasta tulee siitä sopiva lisä pienenergialaitokselle joka toimii maatilan yhteydessä ja käyttää sen tarjoamat lannan  ja muut jätteet ensisijaisena polttoaineenaan.

Biomassan nostotekniikan parissa työskentelee jo monia insinöörejä ja keksijöitä. Nyt on päätöksentekijöiden riennettävä apuun. Biokaasureaktoreiden rakentamisen tukirajaa on alennettava ja siirtotariffeja korotettava jotta hajautettu energiantuotanto saadaan käyntiin. Uuden eduskunnan on korjattava se valuvika joka energiaverouudistuksessa tuli lakiin ja joka estää maatilatalouden ja muun pienenergiatuotannon laajamittaisen käyttöönoton. Saksassa näitä  pienkaasureaktoreita on jo yli 5000!

Hajautetulla energiantuotannolla lisätään merkittävästi uusiutuvan energian käyttöä maassamme. Samalla sillä parannetaan mukaan tulevien maatilojen  kannattavuutta ja estetään monien järvien muuttumista ensin juomakelvottomaksi ja jatkossa jopa uimakelvottomaksi.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Hajautettu energiantuotanto!

  1. martti taskinen sanoo:

    Jouko puhuu asijaa
    t,martti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s