”Tulis ne rauhanyhdistyksen kesäjuhlat”

Tuskin olisin kirjoittanut tätä glogia ellen olisi tänään palmusunnuntaina lukenut Hesarista toimittaja Irina Vähäsarjan ”Lasten suojelija”- jutun Johanna Hurtigista ja Kari Mäkisen ”vieraskynä” – kirjoituksen samalta päivältä.

Nyt luulen, en tiedä, vain arvelen, että miksi yli viisi vuosikymmentä sitten olleet tapahtumat tunkivat mieleeni. Kun me silloiset internaatissa olleet opiskelijapojat lähdimme tansseihin etsimään vastakkaista sukupuolta tai enimmäkseen vain tanssahtelemaan niin sinä hieroit käsiäsi ja sanoit: tulis ne rauhanyhdistyksen kesäjuhlat. Silloin me ”maalliset” pojat sanoimme toisillemme että me kun kuulemme missä nämä juhlat ovat niin sinne pitää lähteä. Lähtemättä ne jäivät joten muistin puolelle oli palattava.

Joka kesä näkyvät televisiosta rauhanyhdistyksen kesäjuhlien telttakylät.Ne ovat olleet varsinaisia insestitapahtumia, luulen, en tiedä. Siellä on aamulla saatu ”Jeesuksen nimessä ja veressä” anteeksi kaikki mitä yön aikana siskonpedissä oli tapahtunut ja joita ei sitten kotiin tarvinnut viedä eikä muistella  tai sitten jatkaa vain kuten poliisitutkinnoista kertovista uutisista olemme lukeneet.

Nykyinen arkkipiispa panee julkisesti myllynkiven niiden kaulaan jotka ovat sen ansainneet. Hymistelyn aika herätysliikkeen tekemisten ja salailun osalta on ohi. Kiitos Suomen vapaan ja riippumattoman lehdistön, ainakin Hesarin. ”Jumalalle kiitos!”

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s