Töölöntullin bussipysäkillä!

Odottelin monena päivänä bussia Meilahden sairaalan kohdalla olevalla bussipysäkillä.Olin käynyt sairaalassa tervehtimässä vaimoani joka oli leikattu suolitukoksesta. Yli 50-vuotinen matkamme oli tullut eräälle pysäkille.

Vietnamilainen nuori nainen puhui hyvää Suomea. Vietnamilaiseksi pitkänhuiskea tyttö kertoi olevansa menossa töihin ja oli kovasti tyytyväinen mahdollisuuksiinsa täällä. Sanoi jatkavansa opiskelua terveydenhoitoalalla. Kun sanoin: vietnamilaisilla on Suomessa hyvä maine. He ovat älykkäitä, ja ahkeria niin tyttö katsoi silmiin ja kysyi: puhunko totta vai mielisteletko minua. En todella!

Norsunluurannikon musta tyttö puhui myöskin hyvää Suomea. Sanoi haluavansa sairaanhoitajaksi, on nyt sairaala-apulaisena, työharjoittelijana läheisessä sairaalassa. Sanoi että synnyinmaassa on menneillään sota kun vaalit hävinnyt presidentti ei halua erota. Häntä nauratti kun sanoin että samanlaisia politiikkoja oln maailma täynnä.

Nuori suomalainen mies, sanoi olevansa sairaanhoito-opiskelija, ja opiskelevansa sairaanhoitajaksi. Kun kysyin mikä vaaleissa on hänelle tärkein asia:Suomen velkaantuminen ei saa jatkua. Emme halua maksaa menneiden sukupolvien velkoja. Jokainen sukupolvi eläköön varojensa mukaan, hän sanoi. Muista äänestää, hän kehoitti ennenkuin nousi bussiin.

Töölöntullin bussipysäkillä monena päivänä käydyt keskustelut selkiinnyttivät omaa äänestyskäyttäytymistäni. Maahanmuuttajiin on suhtauduttava kunnioittavasti, kannustettava suomenkielen opiskeluun, korostettava opiskelun tärkeyttä ja ahkeruutta. Valtion velanotto on moraaalitonta. Turvesuot on rauhoitettava tupeennostolta.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s