Mikä ihmeen syöttötariffi?

”Ei siitä mitään tule, jos jokaiselle navetan kulmalle ilmestyy pieni CHP-laitos” sanoo elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (hs.17.3.A 12). Miksi syöttötariffiin mukaan pääsyyn sähköntuotannon minimiraja asetettiiin 100 kilowattiin eli mukaan pääsevät vain melko suuret energialaitokset? Ja pienvoimaloille suuret energiayhtiöt maksavat vain 8,3 senttiä kilowattitunnilta kun esimerkiksi Italiassa syöttötariffi pienvoimaloille on 11,67 senttiä tuotettua kilovattituntia kohden.

Pienvoimalat yleistyisivät tuen eli syöttötariffin  avulla. Pientuottajien sorsimisen voisi lopettaa. Valtakunnan sähköverkkoon myytävän syöttötariffin hinta on  nostettava kilpailukykyiseksi ja tarvittaessa hintaa on tuettava yhteiskunnan toimesta. Mikäli hajautettua energiatuotantoa pidettäisiin tärkeänä niin syöttötariffin piiriin pitäisi päästä 50 kilowatin energialaitokset ja joiden rakentamiseen pitäisi löytyä avustuksia ja korkotukilainoja.

Isoja navetoita,sikaloita,kanaloita ja kasvihuoneita löytyisi varmaan satoja ellei peräti tuhansia joiden omat energiatarpeet tyydytettäisiin ensiksi ja sitten ylimääräinen energia myytäisiin syöttötariffien kautta valtakunnan verkkoon. Ja läheisten järvien rannoilla on jopa metrin paksuinen biomassakerros jota voisi polttaa näissä laitoksissa lannan seassa. Eikä lähimetsistä korjattua metsähaketta tarvitsi kuljettaa pitkiä matkoja. Sähkö kulkee helpommin.

Siinä olisi sopivaa miettimistä työ-ja elinkeinoministeriön ELY-keskuksille, monille tutkimuslaitoksille, yliopistoille ja ammattikorkeakouluille joissa koulutetaan näihin energialaitoksiin  sekä tekijöitä että yrittäjiä.

Mutta ensin on syöttötariffin perästä otettava pois kysymysmerkki ja pantava tilalle huutomerkki!

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Mikä ihmeen syöttötariffi?

  1. Marko sanoo:

    Juuri näin. Syöttötariffi pitäisi saada ihan minivoimaloillekin. Nykyisellään ei ole järkevää ostaa tuulivoimalaa sähköntuottoon, kun pitäisi olla kalliit akustot. Lämmitykseen niitä kyllä kannattaa ostaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s